Nissan vstupuje do FIA GT!

Tým Gigawave Motorsport uzavřel dohodu s Nissanem o nasazování jejich nového stroje Nissan Skyline GT-R do šampionátu FIA GT. Nového Skylina vyvíjí přímo sportovní oddělení Nissanu NISMO (Nissan Motorsport).

Nový vůz byl postaven podle pravidel pro rok 2010. Značka Nissan tak pravděpodobně vstoupí do mistrovství světa GT vozů, které vznikne od příštího roku. Nový GT-R nastoupí zhruba do čtyř závodů, ovšem bez možnosti získat body. Nissan si chce ověřit jeho konkurenceschopnost vůči ostatním vozům kategorie GT1 a také nalákat případné zájemce.

Každá z obou stran projektu poskytne jednoho jezdce. NISMO nasadí zkušeného Michaela Krumma, jeho kolegou bude Darren Turner. Oznámení programu s NISMO přišlo pouze krátce poté, co tým Gigawave Motorsport potvrdil svoji účast na 24h v LeMans opět s Aston Martinem DBR9.

Zatím není zřejmé, jestli tým Gigawave bude i v letošním roce nastupovat do kompletního šampionátu FIA GT s vozem Aston Martin nebo se bude pouze soustředit na starty s novým Skylinem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy