Lola International Ltd. jmenovala hlavního inženýra

Julian Cooper byl jmenován novým hlavním inženýrem britské společnosti nesoucí slavné jméno motoristických dějin. Účastnila se méně či více úspěšně prakticky ve všech okruhových seriálech včetně Formule 1 a vytrvalostních závodů.

Cooper se pohybuje ve sportovním prostředí již 16 let, začátek jeho kariéry proběhl u společnosti Cosworth. Tak se dostal i do Formule 1, kde spolupracoval v polovině 90tých let v týmu Benetton s Johnem Barnardem a Ross Brawnem. Po přestupu k Lole International Ltd. byl členem týmu při neúspěšném návratu týmu Lola do Formule 1 v roce 1997. Poté, co byl projekt zrušen, angažoval se v britském poháru cestovních vozů a následně přešel do Spojených států amerických, kde se v minulých letech podílel na projektu sportovního vozu Saleen pro seriál ALMS. Lola se poslední dobou věnuje stavbě závodních podvozků mimo jiné právě i pro seriál ALMS, ze kterého je náš snímek.

Hlavním úkolem navrátivšího se Coopera bude dohled nad úspěšným projektem Formule 3 v roce 2003 a jak sdělil generální ředitel společnosti Rupert Manwaring, bude dohlížet nad novými a vzrušujícími projekty.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy