Smutné Spa pro Mentena

Gollin/Hezemans | foto: DPPI / FIA GT

Jos Menten je zklamán ze svého účinkování ve vytrvalostním závodě 24 Hour of Spa, když jeho Corvette byla nucena odstoupit ze závodu. Jeho kolegy byli Alex Margaritis, Robert Schlunssen a Uwe Alzen.

Menten se postavil na startu závodu na pátou pozici. Ovšem hned po startu se zapojil do boje o pódium. Všechno šlo dobře až do doby, než uviděl Maserati Andrea Bertoliniho. „Zahlédl jsem Maserati v zrcátku, ale pro nás oba tam nebylo dost místa. Naboural mi do pravé části zádě mého vozu. To mě roztočilo. Zařadil jsem neutrál a potom jsem se pokusil otočit zpět po směru. Naštěstí nedošlo k žádnému kontaktu nebo další kolizi, všichni se mi dokázali vyhnout bez dalšího poškození vozů,“ říká Menten.

Menten dovezl svůj vůz do boxů k pravidelné zastávce a výměně jezdců na zadních pozicích. Do vozů přesedal Alzen, který měl jasný cíl. Tím bylo vrátit čtveřici zpět do boje o přední příčky. Po zkušeném Alzenovi se do vozu posadil bývalý jezdce DTM Margaritis, který měl v plánu dvojitý stint. Odvedl skvělou práci, když posádku dostal až na první pozici, ovšem když začalo pršet, tak nezvládl vůz a narazil do bariéry. Při pokusu dostat vůz na opravu do boxu došlo k požáru, který vystavil kvartetu definitivní stop v maratónu.

„Když Alex zajel k výměně pneumatik na mokré déšť ustal. To vedlo k rozhodnutí, aby si ponechal suché obutí. Potom hned v druhém kole udělal chybu. Ve smyku narazil pravou částí vozu do bariéry. Došlo při tom k poškození pravé výfukové trubice a brzd,“ popisuje situaci Menten.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy