Fässler a Kirkaldy zajeli mokré Pole position

Kirkaldy - Fässler | foto: DPPI / FIA GT

SILVERSTONE - KVALIFIKACE: První kvalifikace sezóny v Silvesrtone byla zjevně ovlivněna vrtochy počasí, které pro jezdce připravilo deštivé podmínky.

Několik málo minut před koncem kvalifikace to vypadalo na překvapivé vedení vozu skupiny G2. Vůz ARC Saleen S7 řízen Seanem Edwardsem (v týmu s Konopkem) a Ferrari F430 skupiny GT2 řízené Andrew Kirkaldym drželi Pole position. Nicméně se déšť před samotným závěrem umoudřil a vozy GT1 mohly své časy ještě malinko vylepšit.

Marcel Fässler zaznamenal své první FIA GT Pole positon, když s vozem Corvette C6R týmu Phoenix Racing zajistil týmu s časem 1:55,220 prvenství. Následoval jej Christophe Bouchut, jenž na vítěze ztratil pouhých 83 tisícín a jeho SRT Corvette se postaví na startu do závodu vedle stejný vůz.

Kirkaldy vybojoval své 11 Pole position, třetí na okruhu v Silverstone. Na druhé pozici jej následoval nováček šampionátu Richard Westbrook jenž souěží s vozem Prospeed Competition Porsche 997 GT3 RSR. Třetí ve třídě zajel Gianmaria Bruni s vozemAF Corse Ferrari 430 GT2.

Výsledky kvalifikace - Silverstone

 


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy