Další značka připravuje vůz GT

Po Maserati, které by se mělo objevit na závodní dráze již koncem letošního roku, je to Aston Martin.

Legendární britská společnost, patřící do koncernu Ford, zvažuje nikoliv debut, ale comeback na závodní dráhy. Značka s bohatou sportovní tradicí a vyrábějící luxusní sportovní vozy se může pochlubit i vítězstvím v závodě Le Mans.

Dle deníku Autosport hledá mateřská firma s požehnáním Fordu odborníky pro přípravu, vývoj a provozování závodního týmu, který by nasadil vozy vycházející z modelu Vantage V8. Mělo by se jednat o společný podnik a vůz by měl závodit v kategorii N-GT proti modelům Porsche 911 GT3-RS a Ferrari F360 Modena. Aston Martin si totiž nemůže dovolit pokrýt kompletní rozpočet jen z vlastních prostředků.

Kolem projektu se objevilo množství jmen a společností, které v motoristickém sportu něco znamenají, ale podle posledních zpráv by za modelem AM Vantage V8 N-GT měli stát Prodrive Engineering, ORECA a Ray Mallock Limited.

Podle oficiálního prohlášení britské společnosti je návrat zatím pouze v plánech a nic není definitivně sjednáno. Nicméně do týdne by mělo padnout konečné rozhodnutí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy