Brno: Triumf Audi, nečekaně dobrý Opel

Ekström, Mattias | foto: www.auto-news.cz

Brněnskému závodu se déšť vyhnul, diváci však viděli návrat Audi na nejvyšší stupně vítězů.

Hned první kolo přineslo vzrušení. Nejprve Paffett ulil start, následně spolu lehce kolidovali Fässler a Tomczyk, Schneider si poškodil o zmíněného Švýcara pravé přední kolo a do kolize se ještě zapojil Kaffer.

Ve vedení se po chybě Paffetta objevil Frentzen s Opelem, Ekström na startu porazil svého kolegu od Audi Kristensena a následoval za druhým Paffettem. Po dvou kolech zamířil s problémy do boxů Häkkinen, ale po výměně pneumatik se vrátil na závodní dráhu.


Paffett však brzy zamířil k průjezdu boxy jako penalizaci za předčasný start a Green si zajel pro palivo a nové pneumatiky už v šestém kole. V první šestce tak byly dva Opely a čtyři Audi, až sedmý byl v tu chvíli nejlepší Mercedes s Alesim za volantem.

V sedmém kole sice zajel Frentzen nejlepší čas, ale jak Ekström, tak Kristensen jeho tempu stačili. První tři vozy jely v rozestupu 1,5 vteřiny. Krásný souboj o tisíciny vteřiny a metry na dráze této trojice skončil v desátém kole, kdy zamířil do boxů jak Frentzen, tak Kristensen.

Heinz Harald pozici udržel a zařadil se na páté místo. Vedoucí Ekström zamířil k mechanikům o tři kola později a na dráhu vyjel bok po boku s Frentzenem, avšak na vnitřní stopě a pozici udržel. Rychlý Kristensen v další části okruhu německou hvězdu Opelu udolal a ve vedení byly od této chvíle dva vozy Audi, třetí místo patřilo Frentzenovi a za ním s odstupem následoval McNish s dalším Audi a Jamie Green s prvním Mercedesem.

Za unikajícím Ekströmem následoval Kristensen, Frentzen, McNish, Stippler, Alesi, Reuter, Capello, Spengler a Green s Paffettem. Häkkinen jezdil až na 13. místě.

Skot McNish zahájil jako první druhé zastávky v boxech a ztratil pouze jedinou pozici ve prospěch dalšího jezdce Audi Stipplera s loňským vozem stáje Joest.

Aiello s problémy pokračoval, při druhém pitstopu mu zhasl motor a ztratil další cenné vteřiny. Jeho kolega od Opelu Reuter odstavil vůz s rachotícím motorem jen o kolo později.

Po druhých zastávkách v boxech se pořadí na prvních místech nezměnilo. Za suverénním Ekströmem následoval Kristensen, Frentzen, Green, Paffett, Abt, Stippler, McNish, Alesi, Capello, Spengler, Kaffer a Margaritis.



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy