Di Resta: Stále jsem uchazečem o titul

Paul di Resta stále cítí šanci získat titul | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

I přes aktuální 38bodovou ztrátu na vedoucího Marco Wittmanna ještě Paul di Resta svůj boj o titul nevzdal. Jeho další šancí na snížení svého manka je Nürburgring.

Aktuálně dělí vedoucího muže tabulky, Marca Wittmanna, a pátého Paula di Restu 38 bodů. Skot ve službách Mercedesu ale ještě boj o titul úplně neodepsal. Naposledy v Moskvě neměl Paul zrovna povedený víkend, když sobotní výsledek byl sice dobrý, ale v neděli měl nehodu a cílem projel až jako 20. Na Nürburgringu se chce někdejší pilot F1 přiblížit špičce tabulky DTM. Německý motorsport-total.com přinesl zajímavý rozhovor di Restou.

Otázka: Paule, Moskva pro vás byla víkendem smíšených pocitů. V prvním závodě sice druhé místo, pak ale chaotický druhý závod, který jste zakončil na 20. místě. Co myslíte s dvoutýdenním odstupem o obou těch závodech a incidentech?
Paul di Resta: Sobotní závod byl v pořádku. K neděli jsme pak vzhlíželi poměrně optimisticky a chtěli jsme vyjet další dobrý výsledek. Bohužel jsem měl ve druhé kvalifikaci problémy v provozu. V závodě to pak bohužel po silné stíhací jízdě po zastávce v boxech nevyšlo. To si musím vzít na svoje triko. Udělal jsem chybu, která vedla ke kontaktu s Timem Glockem. To mě stálo několik cenných bodů. Snad to budu moci příští víkend zase dohnat. 

Paul di Resta už jednou před svým odchodem do F1 mistrem DTM byl, může letos přidat druhý titul? | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

O: Teď se pojede na Nürburgringu. Co od tohoto víkendu očekáváte?
PdR: Do víkendu můžeme jít optimisticky. Naše výkonnost by měla být dostatečně dobrá na to, abychom mohli opět zaútočit. S pomocí inženýrů snad z auta dostaneme dostatečnou výkonnost, a tak budeme moci vyjet dobrý týmový výsledek. Vloni jsem byl na Nürburgringu druhý. Teď o víkendu doufám ve dva podobně silné výsledky. 

O: V šampionátu máte na vedoucího ztrátu 38 bodů. Vidíte se ještě stále jako kandidáta na titul?
PdR: Absolutně.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy