Audi A4 DTM

Ekström, Mattias | foto: Audi Sport Press

Á čtyřka od Audi měla v roce 2004 skutečně raketový start. Vůz pro seriál DTM není ani rok starý a už je hvězdou na nebi cestovních závodních vozů.

„Stěží jsme ho mohli udělat lepším. A4 je dalším mistrovským dílem z Ingolstadtu.“

Audi Sport má méně než 150 zaměstnanců, přesto spolu s Audi AG Technical Development postavili vůz, jenž získal pro Audi hned v první sezoně všechny tři cenné tituly, které se v DTM každoročně udělují. Mattias Ekström vybojoval titul v jednotlivcích. Tým Audi Sport Abt titul v hodnocení týmů a pro automobilku Audi převelice cenný triumf v hodnocení značek vyhrály všechny vozy, všechny týmy a všichni piloti s boxovým osazenstvem. Jejich společným znakem byly 4 propletené kruhy vedle sebe.

A4 získalo v letošním roce šest Pole position, pět vítězství, všechny udělované tituly a nastavilo nové standardy. Reklamní slogan Audi zní: „Náskok díky technice.“ Při své první sezoně v DTM s továrním zastoupením získalo Audi A4 DTM nejen respekt a řadu uznání, ale i onen zmíněný náskok. Je na Audi Sport a samotné automobilce, aby si ho udrželo proti mocně zbrojící konkurenci i v sezoně 2005.

Technická data:
Šasi: trubkový prostorový rám
Motor: atmosférický V8, úhel válců 90°, čtyřventilová technika
Objem: 4000 ccm
Výkon: 460 koní
Kroutící moment: 500 Nm
Převodovka: sekvenční šestistupňová
Brzdy: kotoučové, dvouokruhový systém, karbonové disky
Kola: 18´´
Délka: 4800 mm
Šířka: 1850 mm
Výška: 1200 mm
Minimální hmotnost: 1080 kg (včetně jezdce)
Objem nádrže: 70 l

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy