Nürburgring: Paffett vítězem, do čela Ekström

Paffett, Gary | foto: dtm.de

Před působivým počtem diváků zvítězil v šestém závodě šampionátu Brit Garry Paffett s Mercedesem.

Na stupních vítězů ho doplnili Mattias Ekström a Bernd Schneider, když o místo 3. přišel Marcel Fässler s Opelem až v samém závěru. Do vedení průběžného pořadí se vrátil opět jezdec Audi Ekström s 47 body. Druhý je Albers se 42 body. V bodované osmičce byly tři vozy Mercedes-Benz a tři Opely. Audi bodovalo pouze se dvěma vozy.

Výborný start měl z nejvýhodnější pozice vítěz včerejšího Superpole Paffett. Na druhé místo se dostal Dumbrack a v Mercedes aréně se pohybovalo několik vozů mimo dráhu. S problémy poté zamířili do boxů Abt, Reuter a Bleekemolen. Ekström se po úspěšném útoku vrátil na druhou pozici a dal se do pronásledování vedoucího Paffetta. Za Dumbrackem jezdil Albers, Fässler a Schneider.

6 kol před cílem neustál tlak loňského šampiona Fässler a přišel o svoji nadějnou třetí pozici a zároveň na něj začal útočit pátý Albers s dalším Mercedesem. Ten však po problémech v Contispange zamířil do boxu a vzdal.

V posledním kole spolu kolidovali Scheider a Alesi, ale oba pokračovali a ke změně pořadí již nedošlo. Jarek Janiš závod nedokončil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy