Má Mercedes pro rok 2015 eso v rukávu?

di Resta, Paul | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Timo Scheider a Timo Glock očekávají, že Mercedes bude v nové sezoně velice silný. Pro jezdce Audi to bylo během prvního momentu frustrující, že Mercedesu bylo dovoleno své soupeře dohnat.

Mercedes musel zkraje sezony 2014 dostat výjimku pro další vývoj svého auta, aby se vyrovnal konkurentům z Mnichova a Ingolstadtu. Stuttgartští ukázali, že jsou schopni během relativně krátké doby dovyvinout své auto na úroveň těch od BMW a Audi. Vytáhl však Mercedes koncem letošní sezony všechna esa ze svého rukávu, nebo se můžeme na květnovém závodu na Hockenheimu těšit na Mercedesy v ještě lepší formě?

Dieter Gass, šéf Audi pro DTM, na otázku, kdy se dle něj projeví vylepšení Mercedesu, odpověděl takto: "Nejpozději příští rok." Už během koncové fáze uplynulé sezony se šuškalo, že Mercedes neukázal celý svůj potenciál. 

Timo Scheider se k věci vyjádřil takto: "Určitě DTM nepomáhá, když nějaký výrobce neustále ztrácí a po jednom nebo dvou letech tratě opustí. Ale musíme také říci, že je frustrující, když tu jsou výrobci, kteří během zimy investovali spoustu času a peněz, aby postavili auto a nakonec jsou za toto úsilí 'penalizování'." 



To je dle Scheidera během prvního momentu velice bolestivé. Němec si dokáže představit, že Mercedes dostane ze svých C-Coupé mnohem více, než nám ukázal na Zandvoortu a na Hockenheimu 2014. "Nové auto určitě nebude mít menší výkon a větší aerodynamický odpor vzduchu. Můžeme počítat s tím, že tato auta budou lepší. Velmi dobře vědí, jak nějaké dobré auto postavit." 

To Timo Glock věří, že Mercedes už žádná esa v rukávu nemá: "Nemyslím si, že přijdou s nějakou vypalovačkou, se kterou by nám jezdili kolem uší."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy