Osmé auto Mercedesu na obzoru

Wehrlein, Pascal | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sportovní šéf Mercedesu, Toto Wolff, naznačil to, že u Mercedesu by rádi nasadili také osm vozů, tedy stejně, jako nasazuje Audi a BMW. Už jednají s různými týmy, které by se mohly postarat o nasazení dvou vozů.

Zkraje roku 2014 se čelní představitelé značek BMW a Audi podivovali nad tím, že Mercedes pojede v sezoně 2014 jen se dvěma vozy. Během sezony jak Dieter Gass, šéf Audi v DTM, tak i Jens Marquardt, sportovní šéf BMW, velice často připomínali Mercedesu úmluvu, dle které má každá značka nasadit do sezony 8 aut, zkraje sezony se jednalo spíše o zdvořilostní fráze, ke konci sezony se už ale přitvrdilo.

Mercedes by však příští rok měl pravděpodobně nasadit stejný počet speciálů jako jeho konkurenti."Kdybych byl v kůži soupeřů, tak bych říkal přesně to stejné," řekl sportovní šéf Mercedesu, Toto Wolff, který stížnostem ze strany Audi i BMW rozumí. Mercedes měl ale pro nasazení jen sedmi aut prý "své důvody". 

"Motorsport je tvrdý byznys. Neděláme to proto, že by ti pánové nahoře byli tak velkými fanoušky, ale proto, že jsou tam neustále vyhodnocovány potřeby. Všechno musí do sebe zapadnout. To je prostředí, ve kterém se pohybujeme. Existuje obchodní realita. Já zastupuji značku s co možná nejlepším vědomým odpovědnosti. To zohledňuji při všech rozhodnutích - nic víc, nic míň."

Uvidíme příští rok osm speciálů Mercedes-Benz?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy