Da Costa klesne o místo, BMW to chápe

da Costa, Antonio Felix | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Jako nováček v DTM zajel v první kvalifikaci v TOP3, avšak stát bude nakonec až jako 4. Šéf BMW Jens Marquardt je přesto na Antonio Felixe da Costu velmi hrdý.

Přitom Antonio Felix da Costa šel ještě na tiskovou konferenci pro tři nejrychlejší z kvalifikace. Jenže vedení závodu jej svým rozhodnutím odsunulo o jednu příčku níž. Portugalec totiž ve svém nejrychlejším kole vyjel až za hranice tratě, za což mu komisaři vyškrtli toto měřené kolo.

Z jeho odsunu bude profitovat pouze kolega, Bruno Spengler, protože druhé nejrychlejší kolo stačilo na 4. místo. To oceňuje šéf BMW pro motorsport, Jens Marquardt: "Jasně, je to pro Antonia škoda. Hodně tvrdě pracoval. Pravidla jsou ale taková, jaká jsou." Pokud jsou ale rozhodnutí komisařů stabilní, "dá se s nimi žít."


Výkony da Costy v Německu jsou příjemným překvapením

"Je to pravdilo, které platí pro všechny. Závodní trať je ohraničena dvěma bílými čárami po stranách. Pokud je přejedete, budete potrestáni. Nesmíte tak získat žádnou výhodu. Je to relativně jednoduché. Já jsem fanoušek jasných a dobře srozumitelných pravidel,"
zakončil Marquardt.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy