Mercedes po Oscherslebenu vybere koně

Juncadella, Daniel | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sportovní šéf Mercedesu, Toto Wolff, řekl, že Mercedes vybere až po Oscherslebenu, který se jede za dva týdny, jezdce, na kterého zbytek stáje pojede.

Poté, co minulý víkend na Nürburgringu dojeli Robert Wickens jako první a Christian Vietoris jako třetí, tak se tito mladíci od Mercedesu posunuli na třetí a druhé místo v průběžném hodnocení šampionátu se 70 respektive 71 body. Do konce sezony zbývají ještě tři závody.

"Máme tři auta, která jsou si bodově hodně blízko, je to o tom si počkat na Oschersleben a na to, co se tam stane v závodu. Ještě nejsme v pozici, abychom mluvili o favorizování nějakého jezdce a nějaké strategie," řekl Toto Wolff pro TouringCarTimes. Rakušan také dodal, že rozhodnutí jít do sezony s mladou sestavou se prvním a třetím místem z Nürburgringu ospravedlnilo. Během sezony také ukázali silné výsledky nováčci v barvách Mercedesu, Dani Juncadella a Pascal Wehrlein.



"Toto absolutně dokazuje naše rozhodnutí, ale vždycky jsme říkali, že toto je jakýsi mezikrok v dlouhodobé strategii, který se vyplácí už v prvním roce a já jsem za to opravdu rád. Christian [Vietoris] a Robert [Wickens] jsou párem opravdu rychlých jezdců a jsou s námi už nějaký čas. Je to Robertova druhá sezona a třetí pro Christiana."



"Teď jsou už na takové úrovni, že zde nejsou velké oscilace
[ve výkonech], takže takovéto výkony očekávám až do konce. Pascal [Wehrlein] a Dani [Juncadella] také přicházejí, takže toho od nich ještě hodně uvidíme."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy