Od roku 2016 DTM s turbomotory?

Mortara, Edoardo | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Vozy DTM by měly být od roku 2016 poháněny pouze 4 válcovými motory s turbem. Díky vyšší efektivnosti by mělo být dosaženo snížení nákladů.

Budou v DTM turbomotory? Momentálně vozy DTM používají motory V8, od roku 2016 by je mohly nahradit 2,0l agregáty V4 s turbem. Po domluvě s japonskými Super GT o stejných pravidlech a plánovaném zavedení DTM do USA v roce 2015 nebo 2016 by měly být právě tyto motory dalším krokem k mezinárodní sérii.

"Je bez debat, že jak v Evropě tak USA chceme dvoulitrové motory s turbem. Celkově chceme stejná pravidla," připouští šéf ITR (promotér DTM) Hans Werner Aufrecht. I přes zavedení nových motorů by však série měla zůstat ufinancovatelná: "Důležitý bod, který akceptovali všichni výrobci, je, že náklady poklesnou. To jim umožní jezdit se stejným autem po celém světě."

V DTM se plánuje také využití systému KERS, který je dobře známý z Formule 1. Momentálně na vývoji odpovídajícího systému pro všechny výrobce pracují zástupci série se zástupci Bosche. "Přemýšlíme o KERSu. Musí to být ale systém, který bude moct použít každý," zdůrazňuje Aufrecht.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy