BMW ukázalo koncept vozu a potvrdilo jezdce

Enge, Tomáš | foto: www.auto-news.cz

BMW dnes představilo koncept svého BMW M3 DTM v budově Double Cone v mnichovském BMW Welt. "Je dobré vidět, jak náš projekt DTM začíná nabírat na obrátkách," říká Dr. Klaus Draeger, člen správní rady BMW AG.

"Příští rok se BMW po dvou dekádách vrací do DTM. Budeme soupeřit proti našim hlavním konkurentům v prémiovém segmentu a už se těšíme na tu výzvu. Návrat BMW do DTM znamená návrat ke svým kořenům. V minulosti jsme si užívali skvělé úspěchy v závodech cestovních vozů a já jsem přesvědčen, že tomu tak bude i v roce 2012, kdy začneme. Každý v BMW Motorsport pracuje tvrdě, aby zajistil, že naše první sezona bude úspěšná," říká Dr. Klaus Draeger.

BMW také potvrdilo první dva jezdce pro příští rok. Budou jimi Andy Priaulx a Augusto Farfus. Oba pro BMW závodili v FIA World Touring Car Championship (WTCC). "DTM bude velkou výzvou pro nás všechny. Společně s BMW jsem slavil úspěchy v několika kategoriích a vždy to bylo za volantem nějakého fantastického závodního auta. Jsem si více než jistý, že toto bude i případ DTM. BMW M3 DTM vypadá fantasticky. Už se nemůžu dočkat, až auto poznám trochu více na nadcházejících testech, abych také přispěl k jeho vývoji, no a nakonec až se v roce 2012 posadím za volant v sezoně DTM," řekl při prezentaci Priaulx.

"Jsem velmi potěšen tím, že mi BMW dává možnost jezdit v DTM. Vždy potřebujete novou výzvu ve svém životě. To je důvod, proč se nemůžu dočkat debutu v DTM. Konkurence bude tvrdá, ostatní značky mají více zkušeností z minulých let, ale všichni v BMW tvrdě pracují na tom, abychom byli úspěšní. Chceme se rychle učit. Kdo ví, třeba už v roce 2012 budeme schopni bojovat se zavedenými značkami," pokračoval v proslovech jezdců Farfus.

Jen připomeňme, že BMW budou v DTM reprezentovat tři týmy: BMW Team Schnitzer, BMW Team RBM and BMW Team RMG.

Technická data konceptu BMW M3 DTM:
délka:
4.775 mm (bez zadního křídla)
šířka:
1.950 mm
výška:
cca 1.200 mm (v závislosti na nastavení)
Chassis/Karosérie:
CFK-Monokok vyztužené železem
převodové ústrojí:
šestistupňové sekvenční
motor:
V8
objem:
4.000 ccm
maximální výkon:
ca. 480 koní

Fotky nového BMW M3 DTM si můžeze prohlédnout zde (zdroj: www.motorsport-total.com).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy