Red Bull Ring: Kvalifikaci ovládl Tomczyk!

Tomczyk, Martin | foto: dtm.de

RED BULL RING, KVALIFIKACE; Martin Tomczyk získal v DTM svoje první pole position po zhruba dvou letech. Němec na starším stroji A4 DTM si vyjel nejlepší startovní pozici ve zmoklé kvalifikaci.

Martin Tomczyk vyrazil do Q4 jako třetí jezdec a čas 1:40,001s už nikdo nepřekonal.  Martin naposledy zvítězil v kvalifikaci na Zandvoortu v roce 2009. V první řadě ho doplní Oliver Jarvis na voze aktuální specifikace. Jarvis ztratil na jezdce týmu Phoenix 0,352s. Zajímavé je, že i Jarvis naposledy stál v první řadě na Zandvoortu v roce 2009.

Druhou řadu obsadí tovární jezdec Mercedesu, Ralf Schumacher, a mladík za volantem starší Audi A4 DTM, Edoardo Mortara. Mortara byl dokonce nejrychlejší v Q3, v níž také předvedl divoké hodiny v zatáčce Jochena Rindta. Jenže v Q4 už na boj o pole position neměl. Čtvrtá startovní pozice je stále jeho nejlepší v DTM.

Pátý byl vítěz ze Zandvoortu, Mike Rockenfeller. Spolu s továrním jezdcem Audi se do třetí řady postaví Maro Engel, pro kterého šesté místo představuje jeho nejlepší umístění v kvalifikaci v tomto roce. Engel bude stát před trojicí aktuálních aut v rukou Tima Scheidera (Audi), Garyho Paffetta a Jamieho Greena (Mercedesy).

Q2 byla zastavena červenými vlajkami v jejím průběhu, když bylo na trati až moc vody. Všem zbývajícím 14 jezdcům byl umožněn postup do prodloužené Q3.

V Q1 jsme byli svědky velmi kuriózního incidentu mezi dvěma týmovými kolegy, Mattiasem Ekströmema a Miguelem Molinou, v boxové uličce. Mattias zajížděl do boxů, jenže jeho vůz dostal aquaplaning a vyjel na trávu a poté narazil do bariéry z pneumatik. Předek jeho A4 byl poškozen. Zrovna v době, kdy se A4 DTM v barvách domácího Red Bullu odrážela od bariéry z pneumatik, ztratil nad svým vozem kontrolu Miguel Molina (i jeho A4 je v barvách Red Bullu) a narazil do bariéry z pneumatik jen o pár metrů dál.

Molina sice ještě na trať vyjel, ale poškození jeho vozu znemožnilo zajet konkurenceschopný čás. Španěl tedy do závodu odstartuje z místa 17., Ekström dokonce z místa 19., což je jeho nejhorší kvalifikační výsledek od Lausitzringu 2001.

Výsledky naleznete zde

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy