Mercedes zkouší možné jezdce v Estorilu

Schneider, Bernd | foto: dtm.de

Hned sedm pilotů je na testu Mercedesu, který se odehrává v Estorilu. Právě mezi těmito sedmi jezdci by se mělo rozhodnout, kdo usedne v letošní sezoně do jednoho ze starších vozů C-Klasse DTM. Dobrou šanci by měli mít buďto Renger van der Zande nebo také bývalý pilot Audi, Markus Winkelhock.

Zatímco Audi si možné kandidáty na závodní sedačky pro rok 2011 vyzkoušela už v prosinci a během týdne oznámila jezdecké složení, Mercedes jezdce na minimálně jedno volné místo ještě nevybral. Po odchodu Paula di Resty do F1 by měl velmi pravděpodobně jeho aktuální Mercedes C-Klasse získat Jamie Green.

Otázkou zůstává, zda-li se David Coulthard rozhodne pokračovat ve své kariéře v DTM. Skot byl každopádně minulý čtvrtek v Německu, možné je, že byl podepsat novou smlouvu. Druhý volný kokpit u Mercedesu by mohl být poté, kdyby Číňan Congfu Cheng nedostal další šanci.

O tyto dvě možná volná místa se uchází podle informací “Speedweeku“ sedm pilotů. V Estorilu by měl za volant Mercedesu usednout bývalý jezdec Audi, Markus Winkelhock a mladík podporovaný Mercedesem Renger van der Zande. Právě tito dva jezdci by měli být hlavními favority.

V úvahu připadají i jezdci GP2 Christian Vietoris a Alberto Valerio, bývalý jezdec Audi v DTM Tomáš Kostka (loni ale jezdil české mistrovství s Mercedesem C-Klasse DTM), testovací jezdec Williamsu, Valtteri Bottas, nebo britský pilot Formule Renalut, Luciano Bacheta.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy