Audi a Mercedes vítají novou konkurenci

Haug - Ullrich | foto: www.auto-news.cz

Šéfové teď už konkurenčních značek, Audi a Mercedesu-Benz Dr. Wolfgang Ulrich a Norbert Haug, vítají mezi prvními novou značku v šampionátu.

Dr. Wolfgang Ullrich, šéf Audi-Motorsport:
To, že se BMW rozhodlo do DTM vrátit, je skvělá zpráva pro fanoušky. Od roku 2012 se na scéně nedůležitější série cestovních vozů, DTM, objevuje třetí opravdu exkluzivní německá značka. Ještě víc to podpoří popularitu DTM. BMW má v motorsportu skvělou tradici a přesně k DTM padne. BMW si můžeme pamatovat z několika opravdu velkých závodů DTM, stejně tak jako sportovních prototypů.
BMW a Mercedes-Benz jsou našimi nejdůležitějšími rivaly na automobilovém trhu. Skutečnost, že se můžeme s oběma značkami měřit na jedné trati jedné série výborně pasuje ke strategii Audi. Díky čtyřem titulům v DTM (od roku 2004 až do roku 2009) je Audi nejúspěšnější značkou v novodobé historii DTM a vůbec první v historii, která dokázala získat tři tituly po sobě. Díky BMW to bude od roku 2012 ještě těžší. Tuto výzvu ale rádi akceptujeme.

Norbert Haug, šéf Mercedes-Benz Motorsport:
Z našeho pohledu je to dobré rozhodnutí. Jen potvrzuje, jak dobře se rozhodl asi před 20 lety Mercedes. Později se k němu připojovaly další výrobci. Díky tomu se DTM dostalo do výrazného povědomí veřejnosti. Těšíme se na nového a velmi silného výrobce z Mnichova. Gratulujeme mu ke vstupu do DTM v roce 2012.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy