BMW začalo s vývojem nového auta

BMW potvrdilo, že začalo pracovat na voze podle nových regulí pro Deutsche Tourenwagen Masters platných od roku 2012.

„Na základě rozhodnutí být připraveni na pro rok 2012 jsme začali s vývojem auta na základě nových předpisů. Zatím je jen na papíře, ale ukazuje to, že to myslíme vážně,“ řekl šéf BMW pro motorsport, Mario Theissen pro Autosport.

I když vývojové práce již začaly, BMW ještě oficiálně nepotvrdilo, že se zúčastní ročníku 2012. Důvod? BMW si nejspíše chce ponechat výhodnou pozici pro vyjednávání o některých oblastech nových pravidel.

„Byli jsme pozváni, abychom se zúčastnili jednání o technických regulích na začátku letošního roku. Přednesli jsme naše názory. Podle mě vše vypadá pozitivně. Dá se říci, že se s ostatními účastníky DTM shodujeme na valné většině detailů pravidel,“ říká Theissen.


BMW M3 v provedení GT2 pro závod Le Mans
zdroj foto: www.autoroad.cz

Mercedes nedávno kritizoval BMW za čas, který si berou na rozhodování o vstupu. Zástupci trojcípé hvězdy by už rádi znali definitivní názor svých kolegů z Mnichova. „Finálové rozhodnutí jsme zatím neučinili, ale jsem si jistý, že přijde buďto v nadcházejících týdnech nebo měsících. Doufám, že to bude už brzy,“ odpovídá Theissen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy