Audi přijímá penalizaci Tomczyka

Tomczyk, Martin | foto: dtm.de

Audi přijímá vyloučení Martina Tomczyka z nedělního závod ve Valencii. Důvodem vyloučení je použití jiné gumy v závodu krom těch, které byly před závodem vybrány.

Jezdec týmu Abt Sportsline dojel druhý, když startoval až jako devátý. Večer po závodu byl však vyloučen. Audi tento incident popsalo jako “formální chybu“ s pneumatikami.

„Nedalo to Martinovi žádnou výhodu, ale pravidla v tomto případě nařizují vyloučení. Samozřejmě, že to byl výborný závod pro Audi a my bychom s původními výsledky byli maximálně spokojeni. Naše vozy byly velmi rychlé a naši jezdci byli silní. Mohli jsme získat i první 3 místa pro Audi, ale byl tu ten problém s autem Oliviera Jarvise a pak ta smůla, kterou zapříčinil tým Martina,“ říká šéf Audi pro motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich.



Tomczyk, který odstoupil z vedení už v minulém závodu na Hockenheimu kvůli defektu, k incidentu řekl: „Nemyslel jsem si, že bych byl schopen dojet druhý poté, co jsem startoval jako devátý. To dělá tu diskvalifikaci ještě více frustrující.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy