Audi oznámilo sestavu pro rok 2010

Kristensen, Tom | foto: dtm.de

Audi oznámilo kompletní jezdeckou sestavu sezóny 2010 pro šampionát Deutsche Tourenwagen Masters. Nováček v sestavě Audi je Španěl Miguel Molina. Již dříve bylo oznámeno, že se Oliver Jarvis posouvá do vozu aktuální specifikace namísto Kristensena, který se bude plně věnovat sportovním vozům.

„Miguel není pouze okouzlující mladý muž, je též velmi rychlým jezdcem,“ říká k angažmá španělského mladíka šéf Audi pro motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich, a pokračuje: „Už před dvěma lety testoval vůz Audi A4 DTM. Jeho tehdejší časy byly velmi rychlé. Jenže to mu bylo 18 let a my jsme cítili, že je to ještě příliš brzy na přestup do DTM.“

„Jsem moc rád, že i tentokrát v testech ukázal skvělou rychlost. Dobrý dojem zanechal už minule,“ zakončuje Ullrich. Molina bude mít k dispozici rok starý vůz. Startovat bude za Audi Sport Team Abt Sportsline team po boku kolegů s vozy aktuální specifikace: Mattiase Ekströma, Martina Tomczyka, Olivera Jarvise a Tima Scheidera.

Katherine Legge, která vloni nastupovala za tým Abt Sportsline, se stane v letošním roce týmovou kolegyní Markuse Winkelhocka v Audi Sport Teamu Rosberg. Druhý tým používající roční vozy, Audi Sport Team Phoenix, pojede se dvěma šampióny série Le Mans z roku 2008: Alexandre Prématem a Mikem Rockenfellerem.

První oficiální test DTM před novou sezonou se uskuteční na okruhu ve Valencii od 24. do 27. března.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy