Kristensen odchází z DTM!

Kristensen, Tom | foto: dtm.de

Dánská legenda Tom Kristensen se postaví na start jeho poslední sezony v DTM!

„Byl to dlouhý proces, než jsem se rozhodl. Teď se již cítím uvolněněji a chtěl bych se pokusit ještě jednou zabojovat o titul. Moje poslední sezona v DTM odstartuje tento týden na Hockenheimu,“ říká Tom Kristensen.


Tom v roce 2004...

Tom Kristensen se v DTM objevoval půlku dekády a za tu dobu se dokázal zapsat do některých statistik. Získal sedm nejlepších postavení na startu, šestnáct pódiových umístění a tři vítězství. I když se dokázal prosadit v DTM, tak jeho největší vášní jsou sportovní vozy. Dán dokázal hned osmkrát vyhrát legendární závod 24 hodin Le Mans. Tolikrát tento legendární závod nedokázal vyhrát nikdo jiný!


...v roce 2005...

„Sdílet kokpit s ostatními, odvést týmovou práci a získat podium nebo bojovat o vítězství na této unikátní trati, to je pro mě jednoduše ta nejlepší věc,“ říká Dán.


...v roce 2006...

Šéf Audi pro motorsport Dr. Wolfgang Ullrich k tomu říká: „Když odchází, tak to pro DTM znamená ztrátu nejen výborného závodníka, který je vždy schopný bojovat o vítězství, ale i ztrátu velkého sportovce, který je vysoce respektován jak u svých rivalů, tak i u fanoušků pro jeho smysl pro fair play a přátelskou povahu. Teď se však společně připravujeme na výborný víkend.“


...v roce 2007...

Dán by však se závoděním se sportovními vozy skončit neměl.


...a v roce 2008.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy