Český mladík pozván na testy DTM

Legge, Katherine | foto: dtm.de

Tomáš Kostka absolvoval před koncem loňského roku velice úspěšné testy. Kostka testoval moderní speciál Audi DTM na okruhu Almeria ve Španělsku.

Tomáš Kostka byl na dosud neznámém okruhu Almeria na jihu Španělska hostem u týmu Futurecom - TME a dostal k dispozici jednu z nejnovějších evolucí Audi A4 DTM. Spolu s ním zde testovali také další piloti, jako například Bertrand Baguette, Sergej Afanasijev, Christian Bakkerud, Christopher Haase a další. Výkon mladého pilota BRT a loňského sprintového šampióna v českém mistrovství hodnotil velice pozitivně i technický ředitel stáje Futurecom - TME Boris Bermes. "Tomášovo zdejší vystoupení bylo velice profesionální a slibuje hodně zajímavé výsledky při lednovém vyhodnocování získaných datových výstupů," řekl Bermes.

"Pro Tomáše to byla určitě další důležitá zkušenost se špičkovou technikou AUDI z DTM a jsme šťastní, že nám partneři z AUDI Sport a stáje Futurecom - TME poskytli tuhle šanci," nechal se slyšet manažer BRT Petr Najman.

Sám pilot si nové zážitky také velice pochvaloval. "Především bylo hodně zajímavé porovnat rozdíly mezi touto evolucí speciálu AUDI a tou předchozí, se kterou jsem absolvoval sezónu doma. Ten pokrok je obrovský co se týče motoru, akcelerace, podvozku i brzd. Úplně nová pro mě byla i trať na Almerii. Je opravdu hodně technická a to mám rád. Testování jsem si opravdu užil," řekl Tomáš Kostka.

tisková zpráva: brt.cz

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy