Spengler v dešti vybojoval pole position

Spengler, Bruno | foto: dtm.de

NORISRING – KVALIFIKACE: Bruno Spengler potvrdil formu z pátku, kdy v obou testech zajel nejrychlejší časy. Dnes v deštivém počasí v kvalifikaci na zítřejší závod také nezaváhal a měl nad svými soupeři navrch.

Liják na počátku kvalifikace učinil jízdu všem jezdcům velmi klouzavou. Spengler se ukázal jako nejvíce soustředěný jezdec, když na 2,3 kilometrové trati zajel nejrychlejší čas 55,963 a do zítřejšího závodu odstartuje po právu z pole positon. „Toto bylo nejobtížnější pole position z celé letošní sezony, protože jsme měli mimořádné podmínky,“ řekl po kvalifikaci vítěz čtyř závodu sezony 2006, který zatím letos ještě nevyhrál.

Spenglerovi týmoví kolegové, Häkkinen a Schneider obsadili druhé a třetí místo. Mika ztratil na možnost třetího PP v sezony jen 0.236 sekundy. Vítěz z Brands Hatch Bernd Schneider a Gary Paffett zajistili pro Mercedes druhou řadu na stratu závodu. Paffett na Norisringu vyhrál už v minulých letech a to v roce 2004 a 2005.

Původem Rakušan, Timo Scheider zajistil pro Audi pátou pozici a stal se tak prvním jezdcem značky na zítřejším startu. Loňskému vítězi pole position z Norisringu Jamie Greenovi musela stačit „až“ šestá pozice.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy