Jean Alesi a Mercedes prodloužili kontrakt

Stále usměvavý francouzský pilot si vybojoval svými výkony prodloužení stávající smlouvy.

Přinejmenším do konce roku 2005 tak bude Alesi startovat ve stáji AMG (aka HWA), nasazující vozy Mercedes Benz. Za své působení v této sérii zvítězil ve dvou závodech a vždy to bylo v Doningtonu. Poprvé v roce 2002 a letos své loňské prvenství obhájil.

„DTM je velice vyrovnaný šampionát ve kterém má možnost zvítězit vícero jezdců. Proto je pro mne právě tento seriál tím nejzajímavějším a nejlákavějším po skončení mé kariéry ve Formuli 1,“ prohlásil Alesi.

„Mercedes Benz mi poskytuje vůz, se kterým mohu bojovat o vítězství a velmi profesionální tým. Navíc je DTM nejen o vyrovnaných závodech, ale i o přitažlivém programu pro diváky. Mám tak velmi blízko k mým fanouškům, kteří mne podporovali. To jsou jistě tři velmi vážné důvody proč zůstat u DTM a u Mercedes Benz,“ dodal expilot Formule 1.

Šéf Mercedes Benz Motorsport Norbert Haug vyzdvihl úspěchy jezdce i stálou touhu být tím nejlepším. „Od příchodu Jeana do DTM a k Mercedesu výrazně přispíval k zvýšení zájmu o tento sport. S jeho dvěma vítězstvími navíc prokázal, že má stále chuť vítězit. Proto jsme všichni v týmu rádi, že můžeme naši smlouvu prodloužit a těšíme se na mnoho dalších vzrušujících a úspěšných závodů s Jeanem,“ řekl Haug.

Alesi je v tomto okamžiku na pátém místě v hodnocení pilotů a na vedoucího Schneidera ztrácí 18 bodů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy