Kdo by šel z kola ven?

Paffett, Gary | foto: www.auto-news.cz

V německých kruzích sledujících dění v DTM je živě diskutovaná otázka budoucí sestavy továrního týmu Mercedesu, který reprezentují čtyři vozy stáje HWA.

Vlnu zájmu totiž vyvolalo prohlášení mistra šampionátu sezony 2005 Garyho Paffetta, jenž uvedl, že je téměř jisté, že ho v sezoně 2006 uvidí fanoušci znovu v německém seriálu cestovních vozů.

Mercedes pomohl Kanaďanovi do Formule 1, kde letos působil jako testovací pilot McLarenu, ale tým z Wokingu o jeho profesní růst velký zájem neprojevil.

Paffett je sice spojován s případným soukromým týmem s podporou stáje McLaren Mercedes, pravděpodobně Prodrive Davida Richardse, ale v příští sezoně se bude nový tým F1 teprve připravovat.

Pokud by se Paffett skutečně znovu vrátil k DTM, zřejmě by získal jedno ze čtyř továrních aut. Ale kdo ze čtveřice Schneider, Häkkinen, Green a Spengler by mu ho přenechal?

Häkkinen neměl právě vydařenou sezonu a je spojován znovu s testy Formule 1, přičemž smlouvu s Mercedesem zatím podepsánu nemá. Ani Greenovi se v letošní sezoně příliš nedařilo, naopak dlouholetý miláček Mercedesu a pětinásobný šampion DTM Schneider ani Spengler se čtyřmi letošními vítězstvími nemusí mít zřejmě o kokpit obavy…


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy