Testy v Brands Hatch vyzněly pro Audi

Frentzen, Heinz Harald | foto: Audi Sport Press

Brands Hatch, shrnutí - Poslední test před zahájením sezony na okruhu Hockenheimring vyšel nakonec lépe německé automobilce se čtyřmi kruhy ve znaku.

Zatímco ve Vallelunze opanovaly přední místa výsledné tabulky nejrychlejších časů jezdci vozů Mercedes, v britském Brands Hatch se situace změnila. Mika Häkkinen však dokázal s AMG C-Class 2006 úspěšně vzdorovat a ztratil v nejrychlejším kole na pomyslného vítěze Toma Kristensena 157 tisícin vteřiny.

Ve Vallelunze velmi rychlý Schneider skončil v Británii v sevření dvou nových závodnic Susie Stoddart a Vaniny Ickx až na 14. pozici. Naopak Tom Kristensen potvrdil výbornou formu a v obou testech byl z jezdců Audi nejlepším. Z debutantů byl opět nejrychlejším Daniel la Rosa z týmu Mücke a znovu se nedařilo mladému Laudovi. Podle tabulky časů se máme na co těšit, neboť osmnáct jezdců se vešlo do devíti desetin vteřiny a pouze Lauda a Tielmans ztratili více než jednu vteřinu.

Jak pro ztrátu Häkkinena, tak pro časové rozdíly celého jezdeckého pole však nutno podotknout, že britská závodní dráha s délkou pouhých 1,973 kilometru patří mezi kratší. Při větší délce závodního okruhu logicky rozdíly mezi nejrychlejším a ostatními jezdci narostou.

V neděli se v Düsseldorfu uskuteční tradiční oficiální představení šampionátu a organizátoři malých časových rozdílů z testů ve Velké Británii jistě rádi využijí...


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy