Ohlédnutí za prvními letošními testy

Häkkinen, Mika | foto: dtm.de

Vallelunga; Po čtyřech dnech utichly motory vozů DTM na italském okruhu a týmy mají nyní k dispozici čas na rozbor získaných dat pro přípravu k dalšímu testu před blížícím se startem letošní sezony.

Během čtyř dní dokončili jezdci 3481 okruhů, což představuje ujetou vzdálenost 14 188 kilometrů. Nejlepšího času na jedno kolo vůbec dosáhl ve středu Bernd Schneider s letošním vozem Mercedes. Z konkurenčního Audi byl nejrychlejším mužem Tom Kristensen. Po všechny dny byli však na prvních místech tabulek časů zástupci Mercedesu. Jejich čtyři tovární piloti si pomyslná vítězství rozdělili spravedlivě.

Jak průkazné však výsledky jsou, je na zvážení. Mercedes rozhodně neztratil pozici favorita pro letošní obhajobu, ale je otázkou, co který tým testoval. Časové rozdíly nebyly totiž opět velké a dávají naději na další zajímavou sezonu německého šampionátu cestovních vozů.

„Nejsem si jistý, jak moc jsou výsledky při těchto testech významné s ohledem na naši konkurenceschopnost v letošní sezoně,“ konstatoval raději opatrně Bernd Schneider.

Nejvíce kol vůbec pak odkroužil Mathias Lauda, který okruh objel 316krát. Martin Tomczyk dokončil 273 kol, Vanina Ickx 269, Ekström 240 a Susie Stoddart 222 kol. Jen 97 kol najezdil hned v úvodu Francouz Jean Alesi.

Z debutantů se nejvíce dařilo Danielu la Rosovi, který s Mercedesem týmu Mücke ztratil na rekordní čas Schneidera necelých 8 desetin vteřiny. Nejslabšího času naopak dosáhla Vanina Ickx s dva roky starým Mercedesem stáje Team Midland.

Další testy jsou naplánovány do britského Brands Hatch krátce před startem sezony.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy