Yamaha YZR-M1 pro MotoGP 2009 + FOTO

| foto: www.yamaha-racing.com

Yamaha dnes ráno představila svoji letošní zbraň pro obhájce titulu ve třídě MotoGP Valentina Rossiho a týmového kolegu Jorge Lorenza. Model M1 pro rok 2009 je podle Itala špičkovým strojem, ale on sám očekává náročnou sezonu.

Představení tovární stáje japonského výrobce se konalo prostřednictvím internetu dnes ráno a předcházelo avizovanému testu v malajském Sepangu. Rossi už má za sebou ale test prototypu a byl s ním velmi spokojený.

„Měl jsem možnost krátce testovat prototyp hned po Valencii a následně v Jerezu, kde jsem byl hodně rychlý. Motocykl se zdál být vynikající a byl jsem i rychlejší než se specifikací 2008. Jsem si poměrně jistý, protože jsme teprve na samém začátku přípravy nového motocyklu a budeme se soustředit na jeho dalším zlepšení pro první závod v dubnu."

Jako hlavní soupeře v boji o letošní titul očekává Rossi především jedničky Hondy a Ducati. Ale kromě Pedrosy a Stonera bude podle jeho slov velmi silným i další pilot Yamahy, týmový kolega Lorenzo.

„V letošním roce to bude ještě těžší, soupeři mi budou chtít oplatit loňskou porážku a půjdou mi po krku. Lorenzo bude zcela jistě jedním z mých hlavních soupeřů, má za sebou rok zkušeností a navíc budeme mít oba stejné pneumatiky."

Rossi nebyl při dotazech médií ušetřen otázkám souvisejícím s přestupem do formule 1 a rally, ale odpověděl zcela jasně a výstižně. „V krátké budoucnosti zcela jistě motocykly za auta nevyměním. Miluji rally od dětských let a spolupráci s Ferrari ve formuli 1 jsem si také velice užíval. Rozhodl jsem se však věnovat motocyklům, rozhodnutí bylo učiněno a je zbytečné se za ním ohlížet. Myslím si, že možnost přestupu do Ferrari se již nikdy opakovat nebude, co se týče rally, uvidíme jak se situace v příštích letech vyvine."

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy