Kawasaki zvažuje odchod z MotoGP

| foto: www.motogp.com

Renomovaný server autosport.com zveřejnil informaci, která zcela jistě není pro příznivce jedné stopy potěšující. Rozhodnutí padne sice až 5. ledna, ale vše nasvědčuje tomu, že Kawasaki bude po Hondě, Subaru a Suzuki další japonskou továrnou, která omezí investice do motorsportu.

Přestože podrobnosti nejsou známy, lze předpokládat, že hlavní roli bude hrát celosvětový pokles obchodu a vysoké náklady továrního týmu, který vstoupil do královské třídy motocyklového mistrovství světa v roce 2003.

Ambiciózní plán se však nedaří naplnit, stáj získala pouhá tři vítězství, Randy de Puniet v Motegi 2007, Shinya Nakano v Assenu 2006 a Olivier Jacque v Šanghaji 2005. Působení Johna Hopkinse a Anthonyho Westa obrat k lepšímu v roce 2008 také nepřineslo.

Do stáje přišel pro rok 2009 Marco Melandri, jenž doufal ve znovuoživení kariéry po propadáku u Ducati. „Musím počkat, zatím mi nikdo nic neřekl," odpověděl na otázku možného odchodu Kawasaki Melandri. „Pevně věřím, že se v lednu probudím a zjistím, že to byl jen zlý sen."

5. ledna má Kawasaki představit své letošní plány, pokud by k odchodu skutečně došlo, byla by to rána i pro šampionát, neboť by mu zůstaly pouze čtyři tovární týmy, zatímco do konkurenčního seriálu superbiků letos vstoupí dvě nové značky, Aprilia a BMW.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy