Čtyřkolka na vzestupu: Kawasaki

| foto: Kawasaki

Se stoupajícím zájmem o klasické motocykly roste i zájem o tzv. čtyřkolky (ATV), které se začaly mocně vyrábět již před několika lety. Těžkou užitkovou ATV v označení KVF750 4x4 od Kawasaki vám nyní představíme.

S příchodem jara a následného léta se kolem nás začalo prohánět více a více motocyklů. Supersporty, endura, naháče, skútry a v neposlední řadě také čtyřkolky. Ti více všímaví zjistí, že se i čtyřkolky vyvíjí směrem kupředu. Jednou z těchto "čtyřkolových přibližovadel" je velmi užitečná užitková Kawasaki KVF 750 4x4.

Model z minulého roku měl trošku jiné motorové parametry ale svoji užitkovost si dokázal zabezpečit stejně jako ten letošní. Model 2008 má upravený chod motoru, což má z následek zvýšený výkon zejména ve středních otáčkách. Variabilita s pohonem na zadní nápravu nebo na obě rozšiřuje pracovní a užitkové vlastnosti. Převodovka je automatická, což je výhoda zejména v drsnějších podmínkách jak terénu, tak počasí. Díky upravenému podvozku je možné téměř cokoliv. Progresivní pérování může z "átévéčka" udělat dvojí motocykl. Ostřejší jízda na tvrdším pérování a kontaktu s asfaltem nebo vysoké pérování do terénu nejsou ani v jedné variantě problémem a motocykl tyto změny terénu zvláda s bravurou. Čtyři kotoučové brzdy a váha bez náplní téměř 275 kg by měla zabezpečit zastavení na co nejkratší vzdálenosti bez rozdílu terénu.

Vynikající jsou zejména nosiče na přední a na zadní straně motorky, které snesou téměř cokoliv. Proto je toto hlavně užitkový motocykl, se kterým se dá pracovat v jakékoliv roční době. Motocykl lze zísta za cenu cca 249 000,- Kč bez homologace na pozemních komunikacích. Tuto si lze dokoupit za 15 000,- Kč s SPZ.

Technické parametry

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy