MotoGP: Čína kořistí Rossiho

| foto: www.motogp.com

SHANGHAI - ZÁVOD: Čtvrtý závod letošní sezony motocyklového mistrovství světa přivítal čínský okruh v Shanghai. Nedělní deštivý začátek zamíchal pořadím ve všech výkonnostních třídách.

Naši jezdci Pešek s Abrahamem ve třídě do 250 ccm nedokončili a nepřipsali si žádný bod. Abraham se po kolizi mezi třemi jezdci snažil vrátit ještě do závodu ale jeho ztráta byla natolik veliká, že musel ze závodu odstoupit. Pešek odstoupil po odjetých čtyřech kolech kdy ho vyřadila technická závada na motoru. Vítězem se stal Fin Kalio na motocyklu KTM, druhou příčku obsadil japonský závodník Aojama také na motocyklu KTM a třetí dojel Ital Pasini na motocyklu Aprilia.

Ve třídě do 125 ccm byla úvodní část závodu ovlivněna deštěm ale v jeho průběhu začala postupně osychat. Ani tato skutečnost ovšem nebyla pro některé závodníky dostatečná aby se odrazili k lepším výkonům a závod byl poznamenán řadou pádů. V konečném pořadí se umístil na první příčce Ital Iannone na motocyklu Aprilia, druhý byl francouzský jezdec Di Meglio na motocyklu Derbi a třetí dojel Maďar Talmacsi na motocyklu Aprilia.

Nejsledovanější třída MotoGP se stala kořistí Itala Valentina Rossiho, který letos poprvé zvítězil v této kubatuře. Před startem byl vyhlášen mokrý závod, kdy se proměnlivé počasí začalo projevovat na trati. Nicméně po odjetí několika kol začala trať osychat a navrch měli závodníci, kterým vyhovuje spíše suchá trať. Rossi, Pedrosa a Stoner bylo umístění v cílové rovince. Kdo sledoval tento závod, tak musel konstatovat, že se jednalo o velmi zajímavý a vyrovnaný závod, protože od začátku nebyly nouze o předjíždění a to ani v hloubi startovního pole. Vynikající závod zajel Lorenzo, který po páteční těžké havárii v tréninku dojel na čtvrtém místě.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy