Audi potvrdilo jezdeckou sestavu DTM pro příští rok

Audi nemá důvod něco měnit, ponechává si tak stejnou jezdeckou sestavu | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Audi potvrdilo, že jejich jezdecká sestava pro sezonu DTM roku 2019 zůstává nezměněná. Můžeme se tedy těšit na všech 6 pilotů, kteří se speciály RS5 DTM jezdili už letos.

Piloty Audi v příštím roce tedy budou Loïc Duval, Robin Frijns, Jamie Green, Nico Müller, René Rast a Mike Rockenfeller. Tato jezdecká sestava už získala dohromady 32 vítězství, 26 pole position a 42 nejrychlejších kol. Nejlepším z těchto pilotů byl letos René Rast, který skončil v celkovém hodnocení jako druhý po ohromném finiši, když získal šest vítězství v řadě.

Kromě toho, že se nijak nemění jezdecká sestava, nemění se také rozložení jezdců mezi týmy - Frijns a Müller pojedou za Audi Sport Team Abt Sportsline; Duval a Rockenfeller za Audi Sport Team Phoenix a Green s Rastem za Audi Sport Team Rosberg. 

Audi nic nemění ani na rozložení jezdců v jednotlivých týmech | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

"Příští rok v DTM uvidíme mnoho vzrušujících inovací. Bezpochyby tou nejdůležitější z nich budou výkonnější motory," začal šéf motorsportu u Audi, Dieter Gass"V Loïcovi, Robinovi, Jamiem, Nicovi, Reném a Mikeovi jsme měli v roce 2018 extrémně silnou sestavu a v nové sezoně s touto sestavou budeme pokračovat. Z mého pohledu jsou těmi správnými šesti pro Audi Sport. Každý z nich má potenciál zabojovat o titul. Kromě toho se v uplynulé sezoně ukázali jako dobří týmoví hráči. V minulosti jsme složení týmu čas od času měnili. Ale v aktuálním složení se jezdci jeden druhého perfektně doplňují. Takže v tomto ohledu jsme neviděli prostor pro zlepšení."

Další dva speciály RS5 DTM nasadí satelitní tým WRT. Jména jejich pilotů ale ještě oznámena nebyla.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy