IMSA: Rebellion Racing musí odřeknout americkou šestihodinovku

Rebellion Racing | foto: Rebellion

Švýcarsko-anglický tým Rebellion Racing plánoval účast na šestém podniku americké série IMSA SportsCar Championship, jenž je součástí vytrvalostního poháru. Týmový manažer Bart Hayden byl však nucen přihlášku stáhnout.

Tradiční podnik Sahlen´s Six Hours of The Glen na populárním okruhu Watkins Glen se bude muset obejít bez Rebellion Racing, který měl původně v plánu absolvovat celý vytrvalostní pohár šampionátu. Ten zahrnuje 24h v Daytoně, 12h v Sebringu, šest hodin ve Watkins Glen a v říjnu desetihodinovku Petit Le Mans na okruhu Road Atlanta.

Rebellion mezitím nasazuje dva prototypy Oreca 07 Gibson do Mistrovství světa vytrvalostních závodů a vzhledem k tomu, že již příští víkend se koná slavná 24h v Le Mans, neexistuje způsob, jak Watkins Glen stihnout.

Rebellion totiž obdržel třetí prototyp od Orecy příliš pozdě. Připravit jej pro americký šampionát a ještě zvládnout čtyřiadvacetihodinovku ve Francii je pro tým nadlidský úkon a z to důvodu musí účast ve Watkins Glen odřeknout.

V Daytoně startoval prototyp Rebellion ze třetího místa a v Sebringu dokonce z pole-position. Rychlost tomuto týmu tak nechybí, nicméně v obou závodech jej potkaly potíže a pokaždé skončil hluboko ve startovním poli. Na finále sezony Petit Le Mans by se však tým měl vrátit – a to s rychlou posádkou Neel Jani, Sebastien Buemi a Nick Heidfeld.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy