WEC: Toyota řeší další jezdecký problém

Sébastien Buemi u svého prototypu Toyota TS050 Hybrid před startem závodu ve SPA-Francorchamps | foto: TOYOTA GAZOO Racing

José María López a Sébasten Buemi - dvě jména, která v současné době znějí v centrále týmu Toyota GAZOO Racing asi nejčastěji.

Japonský tým učinil před prvním závodem letošní sezóny jasné rozhodnutí. Do dvou závodů sezóny (SPA-Francorchamps a Le Mans) nasadí tři vozy a ke dvěma stálým posádkám, které absolvují kompletní šampionát, se tím pádem pro uvedené dva závody přidají ještě další tři jezdci.

Jedním z nováčků, který se zařadil do stálé posádky #7 je 34letý trojnásobný mistr WTCC José María López. Argentinec měl však hned v prvním závodě sezóny v Silverstone nehodu, při které utrpěl zranění v oblasti páteře, které jej vyřadilo z následujícího závodu ve SPA-Francorchamps.

Díky tomu stihl López odjet jen několik ostrých kol v závodním režimu a proto Toyota před Le Mans protočila složení posádek pro tento legendární závod. Argentince ve voze #7 nahradí Stéphane Sarrazin a López se přesouvá do posádky #9 ke zkušenému Nicolasi Lapierrovi a dalšímu nováčkovi ve WEC, kterým je Japonec Yuji Kunimoto. Po Le Mans se má José María López vrátit zpátky ke dvojici Mike Conway, Kamui Kobayashi do vozu #7.

Ovšem tento návrat není zcela bez trhlin. Červencový čtvrtý závod WEC na Nürburgringu však termínově koliduje se závodem Formula E v New Yorku a López v této elektrické sérii startuje za tým DS Virgin Racing. Německý závod WEC ale má prioritu a José María López bude tedy muset premiérový závod elektrických formulí v New Yorku vynechat. A to i přes skutečnost, že se Argentinec v prototypu TS050 Hybrid zatím moc nesvezl.

Lópezův týmový kolega Sébastien Buemi v současné době vede šampionát WEC a po očekávaném dvojitém bodovém zisku z Le Mans může mít švýcarský jezdec na čele šampionátu už zajímavý bodový náskok. Ovšem Sébastien Buemi je současně nejúspěšnějším jezdcem zmíněné Formule E - zvítězil ve čtyřech z pěti doposud odjetých závodů aktuální sezóny a na čele průběžného hodnocení má náskok 43 bodů. Mimo to je Sébastian Buemi ve Formuli E úřadujícím šampionem.

Buemiho úspěch nebo neúspěch na okruhu La Sarthe bude pro Toyotu znamenat odpověď na otázku, jako bude vlastně složení jejích dvou posádek pro zbytek sezóny WEC.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy