WEC: Zranění José Maríi Lópeze je vážnější, než se čekalo

José María López, jezdec týmu Toyota GAZOO Racing | foto: TOYOTA GAZOO Racing

Japonský tým Toyota GAZOO Racing bude ve SPA-Francorchamps postrádat svého stálého jezdce, José María López musí doléčit zranění z prvního závodu v Silverstone.

José María López v průběhu prvního letošního závodu, který se jel 16. dubna v Silverstone, v jedné z dešťových přeháněk nezvládl svůj prototyp TS050 Hybrid a v nájezdu do zatáčky Copse čelně narazil do ochranné bariéry. Jezdec dle svého prohlášení sice v okamžiku nárazu pocítil ostrou bolest v oblasti zad a dolních končetin, ale byla to jen mžiková záležitost, která neměla dlouhého trvání. Přes to byl José María López podroben detailní lékařské prohlídce, při které bylo zjištěno, že vlivem nárazu došlo k naštípnutí dvou obratlů.

Nyní se ukázalo, že zranění ještě není doléčené a po konzultaci s lékařským delegátem FIA Jacquesem Tropenatem a týmovými lékaři byla jezdci doporučena delší klidová terapie tak, aby byl José María López stoprocentně v pořádku pro vrcholný závod sezóny, kterým je červnový závod 24 hodin Le Mans Ve SPA-Francorchamps se ve voze #7 bude střídat jen dvojice Kamui Kobayashi, Mike Conway.

José María López: „Jsem velmi zklamaný, protože jsem se do SPA-Francorchamps hodně těšil. Je to velká škoda, že nebudu moci na této nádherné trati řídit TS050 Hybrid. Nepociťuji žádné potíže, ale dohodli jsme se, že bude lepší to nepokoušet a mé zranění raději v klidu doléčit. Na jiné trati by to pravděpodobně nevadilo, ale součástí SPA-Francorchamps je pasáž Eau Rouge, kde na jezdce působí opravdu extrémní síly. Po konzultacích s lékařským delegátem FIA a týmem jsme se rozhodli, že tento závod vynechám. Prioritou je Le Mans, na začátku června bych již měl být stoprocentně fit pro testy před tímto vrcholným závodem sezóny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy