ELMS: Po testech je na řadě závod, otvíráku sezony se zúčastní 36 aut

ELMS | foto: ELMS

Jen co skončily kolektivních testy na Monze, vydali pořadatelé European Le Mans Series provizorní startovní listinu na úvodní čtyřhodinovku letošní sezony. Do anglického Silverstonu dorazí 36 aut.

Oproti předchozímu ročníku se na startu ukáže o osm závodních vozů méně, i tak je 36členné startovní pole dostatečně bohaté a vyšší než v Mistrovství světa vytrvalostních závodů, které startuje taktéž stejný víkend v Silverstonu.

V kategorii LMP2 uvidíme dvanáct prototypů tří značek – Oreca, Ligier a Dallara. Pohánět je budou totožné motory Gibson a chybět nebudou úřadující šampioni G-Drive, byť s kompletně novým týmem a novou posádkou Memo Rojas, Ryo Hirakawa a Leo Roussel. Pouze tým Graff nasadí dva prototypy, ostatní stáje budou mít vždy po jednom vozu včetně Racing Team Nederland v čele s veteránem a vítězem 24h Le Mans Janem Lammersem. Cílem bývalého pilota F1 a vítězem Le Mans z roku 1988 je v letošním roce právě francouzská vytrvalost, kde bude mimo jiné startovat s Rubensem Barrichellem.

Nejpočetnějšího startovního pole se diváci dočkají v kategorii LMP3. Celkem 17 prototypů bude bojovat o silverstonské vavříny a cílem většiny z nich je porazit úřadující šampiony United Autosport. Největší zastoupení mají prototypy Ligier. Proti přesile patnácti strojů výrobce Onroak se postaví dvě Normy týmů Oregon a M.Racing – YMR.

Zástupců kategorie LMGTE bude sedm. S dvojicí Ferrari 488 nastoupí švýcarský tým Spirit of Race a třetí Ferrari 488 nasadí JMW Motorsport. O dvojici Porsche 911 se postará Proton Competition a barvy Astonu Martin budou hájit týmy TF Sport a Beechdean AMR.

Čtyřhodinovka v Silverstonu se uskuteční v sobotu 15. dubna.

Startovní listina ZDE

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy