WEC: Odložený Nicolas Lapierre se vrací do Toyoty

Lapierre, Nicolas | foto: Sutton Images

Nicolas Lapierre je podle francouzského magazínu Auto Hebdo na cestě zpět do týmu Toyota v šampionátu WEC. Do továrního prototypu LMP1 by měl usednou v 24hodinovce v Le Mans.

Francouz Lapierre má nastoupit do třetího prototypu, který Toyota ve Spa a hlavně v Le Mans vůbec poprvé v novodobé historii nasadí. Jediným doposud potvrzeným jezdcem v kokpitu třetího prototypu Toyota TS050 Hybrid je Stephane Sarrazin, který v jednačtyřiceti letech opustil roli celosezónního pilota a nastoupí jen v šestihodinovce ve Spa a v 24h Le Mans.

Sarrazinovým kolegou bude Lapierre, přestože Toyota zatím oficiálně nic nepotvrdila. S japonskou automobilkou se Lapierre rozešel v průběhu roku 2014 – po dvou výhrách a dvou bronzech. Japonci ho v druhé polovině sezony nenasadili kvůli častým haváriích. Lapierre zůstal pod kontraktem i v následujícím roce, za volantem toyoty se ale neobjevil. Místo toho působil v kategorii LMP2 v týmech KCMG a loni v Signatech Alpine, kde výraznou měrou přispěl k pěti výhrám a titulu na konci sezony.

Romain Dumas, člen posádky Porsche #2, při závodě 6 Hours of Mexico | foto: Porsche

Právě do Signatech Alpine míří Romain Dumas, který má Lapierra nahradit ve Spa a Le Mans. Stálicemi francouzského týmu mají být Gustavo Menezes a Matt Rao, byť ani zde ještě nedošlo k oficiálnímu potvrzení.

Stejně tak není potvrzen ani třetí pilot třetí toyoty. Pravděpodobně se bude jednat, jako v případě dvou toyot na kompletní sezonu, o japonského závodníka a nejčastěji skloňovaným jménem je Ryo Hirakawa – vítěz dvou závodů v European Le Mans Series s prototypem LMP2.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy