WEC: S Astonem Martin na dalších pět let

Aston Martin Racing | foto: Aston Martin

Britská automobilka Aston Martin se na právě probíhajícím ženevském autosalonu zavázala pokračovat dalších pět let v Mistrovství světa vytrvalostních závodů.

Závodní oddělení Aston Martin Racing vzniklo v roce 2004 a za tu dobu se značka s více než stoletou tradicí dočkala tří vítězství ve slavné čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans a loňskou sezonu ve FIA WEC korunovala titulem v poháru jezdců.

Aston Martin je součástí WEC od samotného vzniku v roce 2012 a právě loňská sezona se zásluhou Nickiho Thiima a Marca Sorensena stala tou nejúspěšnější – nebudeme-li počítat výsledek z nejprestižnějšího závodu v Le Mans.

Thiim a Sorensen se budou dělit o Aston Martin Vantage GTE i letos. Druhou týmovou dvojicí v kategorii GTE-Pro budou Jonny Adam a Darren Turner. Kategorie GTE-Am má svou stálici v podobě Paul Dalla Lana, Pedro Lamy a Mathias Lauda, kteří loni vyhráli pět šestihodinovek, ale k titulu jim to nestačilo.

Za posledních pět ročníků WEC si Aston Martin Racing odnesl 31 vítězství a jen osm z nich přidal v loňské sezoně. Historicky prvního vítězství v Le Mans se Aston Martin dočkal už v roce 1959 s modelem DBR1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy