Barcelona - kvalifikace (Superfund ISR - Charouz)

Jaroslav Janiš i Yannick Schroeder, jezdci českého týmu Superfund I.S.R. Charouz, se kvalifikovali mezi nejlepších šest jezdců na start druhého závodu Mezinárodního šampionátu FIA F3000, který hostí španělská Barcelona.

Janiš se dlouhou dobu držel na druhém místě, bohužel v závěru tréninku nemohl využít druhou sadu pneumatik kvůli žlutým vlajkám na trati. I přesto ale vybojoval dobré páté místo na startu. Také Schroeder měl prostor pro zlepšení, ale v jeho nejrychlejším kole ho zbrzdil pomaleji jedoucí soupeř. Oba jezdci tak do zítřejšího závodu odstartují ze třetí řady.

Jaroslav Janiš, 5.: "Páté místo je dobré, přesto jsem trochu zklamán. Vůz totiž fungoval perfektně a na první sadě pneumatik jsem zajel druhý čas. Věděli jsme, že se ke konci ochladí a časy se proto zrychlí. S nasazením druhé sady nových pneumatik jsme čekali na vhodný okamžik. Po jejich zahřátí, když byly v nejlepším stavu, se bohužel na některých místech objevily žluté vlajky a nemohl jsem je tudíž využít. Zítra bude důležitý start, snad mi pomůže to, že budu na čisté straně trati. Věřím, že vůz bude stejně dobrý jako dnes a chci zítra otevřít bodový účet letošní sezony."

Yannick Schroeder, 6.: "Tým odvedl výbornou práci a vůz se choval skvěle. Se svým umístěním jsem spokojen, přestože jsem mohl skončit lépe. V nejlepším kole mě trochu zbrzdil jiný jezdec a ztratil jsem asi desetinu, která by v takto těsných rozdílech udělala značný rozdíl. Ale i to k motorismu patří. Šesté místo je dobrým základem a potvrdilo formu z Imoly. Doufám, že zítra se na startu nebude opakovat situace z úvodního závodu, kdy do mě najel jeden ze soupeřů a poškodil mi vůz. Určitě bych chtěl znovu bodovat, to je jasný cíl."

Igor Salaquarda, šéf týmu: "S dnešním výkonem jsme spokojeni, ačkoliv je cítit i menší zklamání. Ani jeden z našich jezdců nemohl naplno využít druhou sadu nových pneumatik. Důležité však je, že oba vozy fungují bez technických problémů. Věřím, že zítra můžou oba jezdci bojovat o body, protože vozy se i na starších pneumatikách chovají velmi dobře. Základním kamenem k dobrému výsledku bude pochopitelně spolehlivost vozů."

Tisková zpráva BPA sport marketing, a.s.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy