Buddy Rice si zajistil Pole v 88. ročníku Indy 500

Rice, Buddy | foto: Ron McQueeney/IRL

V sobotu vyhrál Buddy Rice MBNA Pole-position v 88. ročníku 500 mil Indianapolisu. Již od pondělí se v Indianapolisu jely tréninky a v sobotu kvalifikace se čtyřmi měřenými koly.

Součet těchto čtyř měřených kol dává součet, dle kterého se jezdci seřadili ve výsledkové listině 88. ročníku 500 mil Indianapolisu.

Rice tak navázal na úspěch z prvního závodu letošního šampionátu IRL IndyCar, kdy v Homestead získal Pole-position. V Indianapolisu zajel čtyři kola s průměrnou rychlostí 222,024 mil za hodinu a celkovým časem 2:42,1445s.

Nutno konstatovat, že Rice v letošním ročníku pouze zastupuje Kennyho Bracka, který se stále zotavuje z nehody v závěru loňského roku. Pokud výkony Rice budou stále takto skvělé, není pochybu, že mu jiná stáj brzy nabídne angažmá. A nebo by tým musel po příchodu Bracka zajistit ještě jeden vůz.

S regulérním časem se dále kvalifikovalo dalších 21 jezdců.

Druhý v kvalifikaci skončil Dan Wheldon a třetí Dario Franchitti, oba jezdci týmu Andretti Green Racing. Letošní ročník Indy 500 je první, kdy se na první sedmi pozicích v kvalifikaci objevilo sedm vozů s motory Honda.

Kvalifikace bude pokračovat v neděli 16. května a následně tzv. Bump Day 23. května.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy