Mutoh uzavřel smlouvu s Newman Haas Lanigan

Mutoh, Hideki | foto: IndyCar Media

Dlouho se o jejich spolupráci mluvilo, spojení Hideki Mutoh a Newman Haas Lanigan Racing byla prakticky veřejně známou věcí, pouze na oficiální potvrzení jsme si museli počkat už na závěr února.

Japonský jezdec Hideki Mutoh má za sebou dvě sezóny, obě strávil v týmu Andretti Green s podporou automobilky Honda a Panasonic. V roce 2008 dosáhl na titul nováček roku, dojel na druhém místě v Iowě a celkově skončil na desátém místě konečného pořadí. Na nováčka solidní úspěch, loni si o jedno místo pohoršil, ale v interním boji čtyřčlenného týmu příliš nezaostával.

Na konci roku 2009 ztratil místo na úkor Ryana Hunter-Reaye, za nimž stojí oficiální sponzor série IZOD. Sedmadvacetiletý Mutoh usiloval o setrvání v IndyCar, nové útočiště našel právě u stáje Newman Haas Lanigan Racing, která se nachází v kritické finanční situaci.

Kdysi úspěšný a špičkový tým ztratil důležitou podporu sponzora McDonalds. V loňském roce se z peněz amerického giganta těšil Graham Rahal, ale druhý vůz, v němž se vystřídali Doornbos, Servia a Lloyd, byl částečně dotován z peněz Carla Haase a Mika Lanigana.

Původně měli v letošním roce nastoupit v týmu Graham Rahal, Alex Lloyd a Hideki Mutoh. Nakonec to vypadá, že barvy stáje bude hájit pouze Mutoh. Rahal má potencionální sponzory až na rok 2011 a z dohody mezi Lloydovým sponzorem, energetickým nápojem HER, a NHL Racing sešlo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy