Krása automobilů stock car? Ženy za volantem

Münter, Leilani | foto: Wikipedie

Série NASCAR je rozčleněna na tři kategorie, hlavní Sprint Cup doplňuje juniorka Nationwide, třetí kategorií jsou závody pick-upů Craftsman série. Pak existuje série ARCA, která pod hlavičku NASCAR nespadá, ale je výbornou startovní pozicí do vyšších úrovní. Tuto cestu možná zvolí Leilani Münter.

Tento víkend proběhnou testy série ARCA na oválu v Daytoně. Zde se představí i Danica Patrick (informovali jsme zde: Danica Patrick bude závodit v NASCAR) a nedávno potvrzená Milka Duno (I Milka Duno chce závodit v NASCAR). Třetí zástupkyní něžného pohlaví se stane Leilani Münter.

Münter je napůl závodnicí a napůl ochránkyní životního prostředí (kombinace vskutku zajímavá). Představila se v několika závodech série ARCA a IndyLights. Při debutu na Indianapolis v sérii IndyLights v roce 2007 si počínala nadmíru dobře, dokonce i čtyřnásobný vítěz Indy 500 Rick Mears na ni pěl chválu.

Co čert nechtěl, kariéru musela na čas přerušit - neměla za sebou dostatek sponzorů, kteří by ji pomohly najít stálou sedačku. Letos se na ní usmálo štěstí, zaopatřila ji společnost NextEra Energy, která v Severní Americe produkuje více než 6 000 megawattů z větrných elektráren, 360 megawattů z vodních elektráren a 300 megawattů ze solární energie.

Leilani Münter absolvuje třídenní testování s týmem Marka Gibsona, na dráze se bude moci poměřovat s Dunou a především s Patrick. Třiatřicetiletá závodnice doufá, že rozšíří partnerství s Mark Gibson Racing alespoň na deset závodů v roce 2010. „Chceme společně vyhrávat závody,“ stanovila si Münter hodně vysokou laťku.

„Tvrdě pracujeme na tom, aby byl vůz připraven. Jde o stejný automobil, který letos dojel v Daytoně na pátém místě,“ řekl Mark Gibson.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy