Sezónu si rozdělí Versus a ABC

Doornbos, Robert | foto: IndyCar Media

Série IndyCar představila televizní stanice, které zprostředkují živé vysílání následující sezóny. Pro americké fanoušky je nepříliš dobrou zprávou, že většinu závodů odvysílá stanice Versus, kterou má ve své programové nabídce málo rozšířená kabelová společnost Comcast.

Versus odvádí výbornou práci, závodním víkendům se věnuje do hloubky včetně televizního studia vysílaného 30 minut před startem. Naopak celostátní televize ABC doprovodný program nechává u ledu a vysílání zahajuje krátce před startem. Do karet ji ale hraje fakt, že ABC je celostátní a všude dostupná = velké lákadlo pro sponzory. S tím souvisí i angažmá Paula Tracy, který pravděpodobně nastoupí pouze do závodů vysílaných ABC.

Stanice Versus pokryje 12 závodů sezóny, začne úvodním podnikem v Brazílii, pak předá žezlo ABC, které poprvé v historii zprostředkuje přenos v St. Petersburgu. ABC dále dostane slovo v Kansasu, Watkins Glen, Torontu a samozřejmě Indianapolis. Staninice ABC vysílá závod Indianapolis 500 už 46 let. Měsíc tréninků a kvalifikací na Indianapolis však pokryje VERSUS, stejně jako zbytek závodů sezóny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy