Scott Dixon má nakročeno na historický rekord

Dixon, Scott | foto: IndyCar Media

Dixon se po vítězství v Richmondu zapsal do historických tabulek série IndyCar. Na své konto připsal devatenácté prvenství a v tabulce se zařadil po bok trojnásobného šampióna Sama Hornishe. Když Dixon projel pod šachovnicovým praporkem, na vstup do elity pomyslel, ale víc ho zajímaly důležité body.

Nad rekordním počtem vítězství nemávl rukou, ale prioritou je titul šampióna. „Takových rekordů si jednoho dne budete cenit,“ uvedl Dixon, jenž bojuje o třetí titul. „Závodit budu ještě pár let, snad svou sbírku rozšířím. Ale jsou zde i jiní piloti jako Tony Kanaan nebo Helio Castroneves,“ poukazoval Dixon na své největší soupeře. Kanaan dosáhl na třináct vítězství, Castroneves na šestnáct. Šampión z roku 2005 Dan Wheldon triumfoval celkem patnáctkrát.

Scott Dixon potřeboval 104 závodů, aby se vyrovnal Hornistovi. Americký pilot, jenž v současné době startuje v sérii NASCAR, dokázal získat devatenáct vítězství v 106 závodech. „Rozhodně bych chtěl přidat ještě jedno,“ netajil se Dixon.

Má šanci už tento víkend na klasickém okruhu ve Watkins Glen. Dixon zde získal cenný hattrick, když v letech 2005 – 2007 nenašel soupeře. Nyní se v průběžném pořadí nachází na druhém místě, na vedoucího Franchittiho ztrácí jeden bod.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy