Dan Wheldon překvapením nočního tréninku

Wheldon, Dan | foto: IndyCar Media

TEXAS SPEEDWAY - 1. TRÉNINK; Dan Wheldon zajel nejrychlejší čas při úvodním tréninku na noční závod v Texasu. Pro šampióna z roku 2005, který v letošním roce přestoupil do stáje Panther Racing, je to výrazný úspěch.

Wheldon si udržel nejrychlejší čas před druhou Danicou Patrick, třetí skončil Ryan Briscoe. První pětku doplnila dvojice ze stáje Chip Ganassi Racing v pořadí Franchitti - Dixon.

Dan Wheldon v Texasu ještě nikdy nevyhrál, jeho nejlepším umístěním je třetí místo, na této pozici dojel celkem třikrát. Naopak Panther Racing zde vyhrál pětkrát, to ovšem v dobách své největší slávy. Za posledních pár let se týmu nedaří a prvenství mu dlouhodobě uniká.

Na šestém místě skončil Helio Castroneves, Rahal nadále potvrzuje vynikající formu na oválech, v tréninku mu patří sedmé místo.

Do šampionátu se vrátila i Milka Duno a Sarah Fisher. Po Indianapolis 500 tak máme na startu tři ženy. Tomas Scheckter evidentně zapůsobil a stáj Dreyer & Reinbold Racing pro něj připravila třetí vůz. Nováčkem v letošním startovním poli je i veterán Jaques Lazier, který nahradil Stantona Barretta. Tréninku se ale zatím nezúčastnil.

Do kolotoče IndyCar se vrátil i Alex Tagliani s týmem Conquest Racing. Minulý týden totiž Conques Racing vynechal závod na Milwaukee.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy