Raphael Matos uzavírá smlouvu s Luczo Dragon

Matos, Raphael | foto: IndyCar Media

Letošní šampión Indy Lights povýšil na plnohodnotného jezdce IndyCar. Od toho tady juniorské závody vlastně jsou, aby piloty připravily na vstup do nejvyšší ligy.

Brazilec bude hájit barvy týmu Luczo Dragon Racing, jenž v letošní sezóně absolvoval s Thomasem Scheckterem omezený program.

„Jsem naprosto šťastný. Rozhodně je to můj největší krok v kariéře. Vstupuji do mladé a slibné organizace,“ uvedl Matos, který v roce 2007 vyhrál juniorku Champ Car Atlantic, ale před vstupem do Champ Car dal raději přednost Indy Lights.

„Bude silná konkurence. Týmy Penske, Andretti Green a Ganassi mají vynikající jezdce, ale myslím, že bychom mohli zajíždět dobré výsledky a získat vítězství.“

Matos nedávno testoval monopost Andretti Green a s nejistou budoucností Tonyho Kanaana si dával naděje na sedačku místo šampióna z roku 2004. Bohužel pro něj, Kanaan podepsal pětiletý kontrakt a Matos hodně pochyboval o možnosti pátého vozu.

Naštěstí po něm sáhnul mladičký tým pod vedením Jaye Penskeho (syn Rogera Penskeho) a Steva Lucza. „Je to pro nás vzrušující den. Ne protože vstupujeme na plný úvazek, ale najali jsme jezdce, který získal titul šampióna všude, kde závodil.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy