Čelní náraz v rychlosti 281 km/h

Valsecchi, Davide | foto: www.gp2series.com

Davide Valsecchi prožil spolu s očitými svědky a svými blízkými těžkou chvíli při dnešní odpolední kvalifikaci na turecký první závod, když jeho Dallara narazila maximální rychlostí téměř čelně do bezpečnostní bariéry na konci dlouhé rovinky.

„Začal jsem brzdit, byl kolem deseti metrů přede mnou, ale jeho vůz se řítil dál. Možná přišel o brzdy nebo se stalo něco jiného, ve vysoké rychlosti pak vyletěl z dráhy," uvedl očitý svědek nehody a pozdější vítěz kvalifikace Giorgio Pantano, jenž jel v inkriminovaný okamžik těsně za svým soupeřem.

Dallara odvedla při konstrukci monopostu pro seriál GP2 svoji práci dobře, neboť po ošklivé havárii podobné španělskému dramatu Heikki Kovalainena ve formuli 1, vyvázl i Valsecchi bez vážnějšího zranění.

Jezdec byl při vědomí a ihned byl převezen k lékařským prohlídkám. Ačkoliv neutrpěl žádnou zlomeninu, ani v jednom z následujících dvou tureckých závodů za volant neusedne. Tým Durango potvrdil, že si Davide stěžuje na bolesti zad a nejpravděpodobnější příčinou havárie bylo skutečně selhání brzd.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy