Ohromné překvapení, Wilson vyhrává trénink

Wilson, Justin | foto: IndyCar Media

ST. PETERSBURG - 1. TRÉNINK; Už v polovině tréninku bylo očividné, že piloti z Champ Car nedopadnou jako v Homesteadu a alespoň přiměřeně proženou staré známé tváře z IndyCar. Nicméně v samém závěru se o překvapení postaral Justin Wilson, který zajel absolutně nejrychlejší čas.

Tony Kanaan se po vypršení své 30-ti minutové penalizace usadil na čele, ale v poslední chvíli mu rybník vypálil rychlý Wilson. Druhý Vitor Meira na britského závodníka ztratil dvě desetiny vteřiny. Na třetím a čtvrtém místě skončili Kanaan s Castronevesem.

Je evidentní, že tým Newman / Haas / Lanigan Racing se na klasické tratě nejlépe připravil a z nově příchozích stájí je největším favoritem. Rychlost NHL Racing totiž podtrhuje šestým místem Graham Rahal, jenž v Homesteadu chyběl. Rahal za sebou nechal i vítěze minulého závodu Scotta Dixona.

Piloti bývalé série se v St. Petersburgu rozhodně neztratili a výsledková tabulka je řádně promíchaná. O zklamání se postarali zástupci stáje Vision Racing. Ed Carpenter a A.J. Foyt IV. v Homesteadu ohromovali, teď jim patří 22. resp. 23. místo. Výsledkovou tabulku uzavírá Marty Roth, který na Wilsona ztrácí sedm vteřin. Jedinou žlutou fázi tréninku způsobil Ryan Hunter-Reay, dohromady odjel pouze šest kol.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy