Tomáš Enge bude znovu asistovat v IndyCar

Enge, Tomáš | foto: Panther Racing

Nadcházejícího víkendu se startovní pole americké série rozroste na dvacet jezdců. Do kokpitu se po opět posadí Milka Duno, druhým přírůstkem bude John Herb.

Třetí žena seriálu naposledy startovala před měsícem na oválu v Richmondu. Nyní bude těsně před závodem v Michiganu testovat záludnosti dráhy a asistovat ji bude znovu Tomáš Enge.

„Těším se na příjezd do Michiganu, budu mít nový vůz a využijeme i náhradní“ řekla Duno. „Většina týmů měla na přípravu celou zimu. Bohužel, nám se tato výhoda nedostala a musíme to dohánět za pomocí druhého vozu.“

V současné době nezaměstnaný Enge získává touto prací šanci prosadit se po více jak roce zpět do IndyCar a tým SAMAX by rád do závodů nasadil i druhý vůz. Volba druhého jezdce by mohla padnout právě na Engeho.

John Herb odstartoval celkem v patnácti závodech IndyCar, třiadvacet má na kontě v juniorské sérii IndyPro. Letos se svezl v Texasu. „V Michiganu jsem byl se sérií ARCA (obdoba závodů NASCAR) několikrát a okruh se mi opravdu líbí.“

Rodák z Chicaga má napůl zaručený start i v posledním závodě šampionátu, který se koná právě v Chicagu na oválu Chicagoland a město včetně závodního areálů hledá varianty jak přilákat více fanoušků.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy